luni, 28 septembrie 2009

Poveste


De ziua internationala a tristilor nesuferiti toate strazile s-au blocat si cu politisti pe stanga si pe dreapta s-a marsaluit cu batista uda-n mana. Fericitii isi tranteau geamurile imbufnati pentru ca urletele de jale si suflatul de muci se spargeau in peretii cladirilor.

Suntem in ziua internationala a tristilor nesuferiti. Ong-urile impart batistute ecologice la colt de strada si fetele cu promotii la tigari pun piedica tristilor cu picioarele lor lungi. Fericitii arunca cu pietre de pe margine, dar zgomotul de capete crapate nu se aude la stiri pentru ca urletele de jale si suflatul de muci se sparg in peretii cladirilor.

Cand eram mica, Dumnezeu obisnuia sa ia cuvantul si spunea multimii un banc, iar ziua internationala a tristilor nesuferiti nu se mai tinea pana anul viitor. Si tot anul canta muzica la radio pentru ca urletele de jale si suflatul de muci nu se mai spargeau in peretii caldirilor.

Dar intr-un an Dumnezeu a zis un banc pe care nu l-a inteles nimeni. Si au iesit razboaie. De atunci Dumnezeu nu a mai fost lasat sa spuna bancuri de ziua internationala a tristilor nesuferiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu